April 10, 2019 admin

Hitta den perfekta 60-års presenten!

Att fylla 60 år är inte som en vanlig födelsedag. Antagligen har du hunnit uppleva en hel del och vet precis vad du tycker är roligt och viktigt i livet. Precis därför kan det vara extra svårt att komma på en bra present till 60-årsjubilaren – här kommer några tips från Box Experience som hjälp på traven!

Är det någon i din närhet som snart fyller 60? Kanske är det en svärförälder, en nära vän eller till och med din egen mamma eller pappa? Oavsett relation, är en 60-årsdag givetvis någonting att fira. Att ge bort en aktivitet i 60-års present kan vara ett bra alternativ till en materiell gåva, men att visa sin uppskattning på rätt sätt kan vara lättare sagt än gjort.

– När man ger bort något till en äldre person är det viktigt att förstå hur personens vardag ser ut och vilka möjligheter personen har. Ska man ge bort en upplevelse kanske inte alla aktiviteter passar på grund av personens rörlighet eller andra hälsoskäl, så då får man tänka till lite, säger Oskar Grimlund, Marknadschef på Box Experience.

En upplevelse – speciellt och personligt

Brunchkryssning i Stockholm

Det absolut viktigaste när du ska uppvakta någon är att presenten är personlig och kommer från hjärtat. Det egentliga värdet sitter inte i prislappen, utan beror på hur mycket engagemang och kärlek du lagt ner i att hitta något som passar perfekt.

– Har jubilaren stor släkt är det kul att hitta ett tillfälle då man kan samla allihop. Varför inte köra på den populära aktiviteten brunchkryssning i Stockholms skärgård? I så fall kan man bestämma ett datum för kryssningen och på så vis låta övrigt släkt följa med om de önskar!

Om du ska ge en gemensam present till ett äldre par där båda fyller 60, finns många bra tips på uppskattade upplevelser.

– Äldre par har ofta sett och gjort det mesta, men en lyxig weekend är alltid en bra idé! Detta är ett säkert kort när du letar present till svärföräldrarna, eller någon man inte känner så bra. Jag kan själv rekommendera vår weekend för två på sekelskifteshotellet Breda Blick, som ligger granne med den Botaniska trädgården i Visby. Romantisk helg för två på Bomans Hotell i Trosa är också en klassiker, tipsar Oskar Grimlund.

Äventyr eller relax?

Bara för att åldern går upp behöver inte pulsen gå ner. En upplevelsepresent passar lika bra till 60-åringen som letar spänning och adrenalin, även om pensionen närmar sig. Kanske finns det något som de alltid pratat om att de skulle vilja göra? Kanske finns en dröm om att åka ribbåt ut i Stockholms skärgård eller ta en sväng i en helikopter över staden?

– Om vi förutsätter att personen har hälsan i behåll och gillar fysiska utmaningar, kan jag även rekommendera hinderbana för två med instruktör på Extremfabriken i Stockholm. Det är ett väldigt roligt äventyr som bjuder på alla möjliga (och omöjliga) hinder! Om personen gillar bilar har vi flera passande upplevelser och den kanske häftigaste av alla är en heldag på Anderstorps Racingbana i Småland, där man får testa på att köra en riktig Formel 1-bil.

Rätt present till rätt person

Att hitta en bra present till någon du inte känner så bra kan vara en riktig utmaning och då är  en upplevelse är alltid en bra idé. Men du kan också låta den som fyller år själv välja sin present, genom ett presentkort. Jubilaren får då välja och vraka bland olika spännande upplevelser, vilket alltid blir succé!

,