September 28, 2018 admin

Hitta den perfekta 50-års presenten!

 

Livet förändras hela tiden och består av många olika skeden. När man är ung är det mycket fokus på att göra karriär och hitta kärleken. När familjelivet drar igång är barnen och vardagslivet i centrum. Att fylla 50 kan därför vara en milstolpe. Kanske har barnen flyttat hemifrån och man har äntligen insett vad som faktiskt är viktigast i livet – självklart ska det firas! Men vad ger man till 50-årsjubilaren som kanske inte önskar sig något eller som redan verkar ha upplevt allt? Det kan vara ett dilemma, så här kommer några smarta tips från presentexperterna på Box Experience.  

Ge bort en genomtänkt gåva

När någon fyller jämnt blir det oftast lite extra festligheter, men det är också något speciellt med att bli just 50.

– I grund och botten är ju skillnaden egentligen inte så stor, födelsedag som födelsedag – men att fylla 50 känns som en lite större grej och en 50-års present bör därför värderas därefter, säger Oskar Grimlund, marknadschef på Box Experience.

Det behöver dock inte innebära att det dyraste alternativet alltid är det bästa.

– Det viktigaste när man ger bort en present är att den är genomtänkt och anpassad efter vad mottagaren tycker om och uppskattar. Det kan till exempel vara kul att ge bort en upplevelse som jubilaren aldrig har provat på tidigare, men då bör man nog kolla av ungefär vilka intressen hen har så det inte blir helt fel. Storleken på firandet spelar också roll, om man till exempel går ihop ett gäng för att ge en present vid ett stort firande, ja då kan man ju få ihop en större slant att lägga på en extra fin gåva.

 

Upplevelse perfekt till den som inte önskar sig något

Det sägs att ju äldre vi blir, desto färre materiella saker behöver vi i livet och det kan nog stämma. Många som fyller 50 önskar sig därför ingenting, de vill inte ha några fler prylar och tycker att deras nära och kära gott kan lägga pengarna på något annat. Detta kan ställa till det när man verkligen vill uppvakta någon, men samtidigt respektera deras önskemål.

Oskar tipsar om en bra lösning.

– När det gäller någon som har allt, tycker jag man ska satsa på en upplevelse som helt enkelt ger en trevlig stund tillsammans, ofta är det dessa presenter som blir mest uppskattade. Ni kan till exempel gå på Afternoon tea tillsammans på Chaikana, ett klassiskt tehus i Gamla Stan.

För att göra saker tillsammans med familj och vänner är något som ofta är uppskattat, även hos den som redan upplevt mycket roligt i livet.

– De flesta av våra upplevelser fungerar bra att ge bort till hela familjen. Några upplevelser som jag verkligen kan rekommendera är till exempel en god middag med vin på restaurang GUTE nära Stureplan i Stockholm, det är en grym restaurang om man gillar grillat med goda tillbehör. Vill ni prova något annorlunda så är pintxos (variant på tapas från Baskien) & cava på Boquerian ett hett alternativ – en perfekt present till en riktig matälskare!

För dig som vill ge bort en intim eller mysig present till din andra hälft – eller bästa kompis – är en spadag med lyxig champagne ett härligt alternativ. En weekend på ett hotell i Visby, en romantisk kryssning eller chokladprovning kan också passa er båda helt perfekt.

 

En lite mer galen present

– Absolut finns det passande 50-års presenter till jubilarer som gillar äventyr och vilken som är bäst beror lite på vilka intressen personen har, men den privata helikopterturen med egen helikopter är väldigt populär. Några andra lite mer spännande presenter kan vara en körtur i en sportbil, pistolskytte eller varför inte en utmanande hinderbana för den tävlingsinriktade 50-åringen?

Det viktigaste är dock att presenten är genomtänkt så att den blir uppskattad av personen som tar emot den. Hittar man inte något som känns helt rätt, kanske det är lika bra att låta bli.

– Utöver upplevelser, som jag tycker är en underbar present till någon som fyller år, tycker jag även att man skänka en slant till välgörenhet. Gärna till någon organisation som man vet tilltalar jubilaren, en fin gest som alltid uppskattas, avslutar Oskar.